Robbanómotoros kerékpárok

Általános tájékoztató a robbanómotoros kerékpárokról

A robbanómotoros kerékpárokat két fajta motorral gyártják:

– 2 ütemű
– 4 ütemű – ez az elterjedtebb és a jobb mínőségű, ezért csak ezekről adunk tájékoztatást

A 4 ütemű motorokat is két csoportra lehet osztani:

1. Tolórudas vezérlésű ( motorkódja általában 1P33FZA )
2. Láncos vezérlésű ( motorkódja általában 1P39FMB )

Karbantartás

A 4 ütemű motort 95 – ös oktánszámú benzinnel kell használni. ( keveréket nem szabad beletenni )
Új motor vásárlása esetén 300-500 km megtétele után le kell cserélni a motor olajat, mi a Repsol 15W50 – es olajat ajánljuk. Utána 2000 – 2500 kilóméterenként kell olajat cserélni. Olajszűrő nincs a motorban. Az olajszintet a nívó pálcán ( a barázdált rész feléig kell hogy legyen ) vagy az olajszint ellenőrző ablakon ( félig kell hogy álljon ) lehet ellenőrizni.

A láncot 500 kilóméterenként kell utána húzni, jobb minőségű lánc esetén elég 1000 kilóméterenként. 3000 km megtétele után le kell cserélni. A lánc megrendeléséhez kattints IDE 

A gumi nyomás 2-2.5 bár kell hogy legyen.
A robbanómotoros kerékpárt ne használjuk folyamatosan végsebességgel mert a motor korai kopásához vezethet.

Robbanómotoros kerékpárjainkat akár hitelre is megvásárolhatod, a hitel részleteit ide kattintva olvashatod el.

Kényelmes hiteligénylés, mert mindent otthonról, utánajárás nélkül intézhet. Szakszerű segítségnyújtás, mert kombináltuk az online vásárlást a Cofidis Magyarországi Fióktelepe munkatársai által végzett telefonos előminősítéssel. Ezáltal akár azonnal tudunk válaszolni az előminősítés során felmerülő kérdéseire és levesszük Önről az adatrögzítés terhét is. Nem kell postáznia: a szerződéscsomagot e-mailben a postázás kihagyásával, rögtön az előminősítést követően eljuttatjuk Önhöz. A szükséges dokumentumokat és a kinyomtatott előre kitöltött szerződést pedig futárunk hozza el Öntől. Biztonságos, mert adatait egy zárt bírálati rendszerben kezeljük, nem kell az interneten keresztül közölnie bizalmas személyes és pénzügyi adatait.